Over Annie Sloan en haar Chalk Paint (krijtverf)

Wie is Annie Sloan?

Annie Sloan is een van ’s werelds meest gerespecteerde experts als het gaat om verf en kleur. In de afgelopen 30 jaar veroorzaakte ze met haar Chalk Paint een ware revolutie op het gebied van decoratief verven. Met haar creatieve benadering van verven en haar unieke producten, heeft Annie Sloan de belangstelling voor het zelf schilderen van meubels een enorme stimulans gegeven.

Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan schildert al meer dan 45 jaar. Zij is opgeleid als kunstschilder, maar heeft zich na haar universitaire opleiding gespecialiseerd in decoratief werk en kleurbegrip. Doordat ze geen geschikte verf kon vinden waarmee ze kon werken op de manier zoals zij wilde, ontwikkelde ze in 1990 op basis van haar kennis van kunstgeschiedenis, kleuren, verf en pigment haar eigen merk decoratieve verf: Annie Sloan Chalk Paint.

Boeken

Daarnaast heeft Annie Sloan meer dan 25 boeken geschreven. Een aantal van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald, waaronder Kleur Recepten met Chalk Paint (Color Recipes) en DIY met decoratieve verf voor elke stijl (Room recipes for style and color). Haar boeken zijn een inspiratiebron voor zowel liefhebbers van decoratief verven als ervaren professionals.

1400 onafhankelijke verfspecialisten wereldwijd

Annie Sloan vindt het belangrijk om haar passie voor decoratief verven te delen en om mensen te inspireren om creatief en avontuurlijk te zijn haar verf en kleuren. Al haar producten, inclusief de Chalk Paint, zijn alleen verkrijgbaar via een zorgvuldig geselecteerd netwerk van 1400 winkels over de hele wereld. Annie Sloan is er trots op dat dit netwerk bestaat uit kleine, onafhankelijke ondernemers zoals Dress it up.