Over Annie Sloan

Annie Sloan

Annie Sloan wordt over het algemeen beschouwd als een van ’s werelds meest gerespecteerde experts als het gaat om verf en kleur. In de afgelopen 25 jaar veroorzaakte ze met haar Chalk Paint™ een ware revolutie op het gebied van decoratief verven. Met haar creatieve benadering van verven, haar aanstekelijke enthousiasme en haar unieke producten, heeft Annie Sloan de belangstelling voor het zelf schilderen van meubels een enorme stimulans gegeven. Ze vindt het fijn om haar kennis door te geven en mensen te inspireren.

Haar eigen verf

Annie schildert al meer dan 40 jaar. Zij is opgeleid als kunstschilder, maar heeft zich na haar universiteitsopleiding gespecialiseerd in decoratief werk en kleurbegrip. Doordat ze geen geschikte verf kon vinden waarmee ze kon werken op de manier zoals zij wilde, ontwikkelde ze in 1990 op basis van haar kennis van kunstgeschiedenis, kleuren, verf en pigment haar eigen merk decoratieve verf: Annie Sloan Chalk Paint™. In 2000 is ze haar eigen winkel begonnen in Oxford om haar verf te tonen en workshops en interieurdesign-advies te geven.

Boeken

Daarnaast heeft Annie Sloan meer dan 20 boeken geschreven. In 1987 schreef zij het succesvolle boek ‘The Complete Book of Decorative Paint Techniques’. Dit boek wordt gezien als het standaardwerk over verf- en kleurgebruik. Een aantal van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald, waaronder Color Recipes (Kleur Recepten met Chalk Paint) en Room recipes for style and color (DIY met decoratieve verf voor elke stijl). Al haar boeken zijn een inspiratiebron voor zowel liefhebbers van decoratief verven als ervaren professionals.

1400 onafhankelijke verfspecialisten wereldwijd

Annie Sloan vindt het belangrijk om haar passie voor decoratief verven te delen en om mensen te inspireren om creatief en avontuurlijk te zijn haar verf en kleuren. Al haar producten, inclusief de Chalk Paint™, zijn alleen verkrijgbaar via een zorgvuldig geselecteerd netwerk van 1400 winkels over de hele wereld. Annie Sloan is er trots op dat dit netwerk bestaat uit kleine, onafhankelijke ondernemers.