Resin - 1 liter (Polyurethaan giethars)

€ 29,95
Op voorraad
SKU
resin
Overzicht

Maak je eigen meubeldecoraties met Polyurethaan giethars (resin)

Meubels, vazen en flessen kun je prachtig versieren met decoraties gemaakt van witte, sneldrogende resin (polyurethaan giethars oftewel kunsthars). Dit is een product dat je gebruikt in combinatie met een mal. Je giet de vloeibare kunsthars in de mal en binnen 15 minuten is de hars uitgehard. In het begin is de decoratie die je hebt gemaakt nog warm en buigzaam. Je kunt het dan bijvoorbeeld goed aanbrengen op ronde oppervlakten of om hoeken buigen. Is de giethars helemaal uitgehard en koud geworden, dan is het element hard niet meer buigzaam.

Resin: 1 liter (474 ml Component A en 526 ml Component B)

Eigenschappen:

* Droogt in 10-15 minuten

* Krimpt bijna niet

* UV-bestendig

* Ideaal voor DIY-projecten

* Makkelijk te verven met acryl-, krijt- of textielverf en met sprays.

 

 

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik altijd handschoenen en bedek het oppervlak waar je op gaat werken met plastic folie zodat je spetters gemakkelijk kunt schoonmaken. Zorg voor goede ventilatie en houd het buiten bereik van kinderen.

1 Liter resin bestaat uit twee componenten (A en B). Voeg bijvoorbeeld 90gr van component A en 100gr van component B in een beker en roer het gedurende 30 sec. Giet vervolgens de vloeistof in de mal naar keuze. Zorg dat alle ruimtes gevuld worden en dat het mooi egaal wordt. Gebruik eventueel een satéstokje om de vloeistof in de kleinste ruimtes te manoeuvreren en prik luchtbelletjes door. Laat nu ongeveer 10 minuten drogen (het is helemaal droog als de kleur is veranderd in beige-wit). Je kunt het nu voorzichtig uit de mal halen en het is nog warm en flexibel. Is de kunsthars uitgehard dan kun je het makkelijk verven. Verf ook altijd de achterkant, dat maakt het lijmen aan het oppervlakte makkelijker. Voor het lijmen kun je Pattex transparante siliconenkit of een goede kwaliteit witte lijm gebruiken. 

mix: Deel A 90gr - Deel B 100gr (gewicht)

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Resin - 1 liter (Polyurethaan giethars)