FUSION MINERAL PAINT FAQ

Fusion MIneral Paint™ is gemaakt van 100% acryl.

Dit zorgt voor één consistente en stevige laag over heel je meubel. De verf is niet poreus, wat betekent dat ze geen vuil of water kan absorberen en afwasbaar is. Je hoeft dus geen wax of vernis aan te brengen.

Wat betekent 100%? Vele andere merken of verfsoorten bevatten minder dan 100% acryl, en gebruiken vinyl of latex van lage kwaliteit als goedkope ingrediënten in de verf. Bij Fusion Mineral Paint™ wordt enkel de hoogste kwaliteit aan ingrediënten gebruikt, waardoor deze verf van hoge kwaliteit is en laag aan VOS. Fusion Mineral Paint™ bevat ook geen chemicaliën zoals ammoniak en formaldehyde, die je wel in veel andere verf kan terugvinden.

De Fusion MIneral Paint™ is een prachtige matte verf. U krijgt hierdoor een mooie strakke gladde afwerking en zijn er geen penseelstreken zichtbaar.

Zet er 2 lagen verf op met 4 uur er tussen.

Droogtijd binnen een uur. Uitharden 21 dagen. Kan wel eerder gebruikt worden, maar is nog kwetsbaar, dus voorzichtig zijn.

Alle Fusion Mineral Paint™ producten zijn niet-toxisch, loodvrij, vrijwel geurloos en hebben een zeer laag vluchtige organische stof (VOS) en bevatten geen ammoniak of formaldehyde.

Fusion Mineral Paint™ is niet alleen gebruiksvriendelijk en perfect voor beginners en professionals, het kan op vrijwel elk oppervlak worden gebruikt om uw creativiteit te maximaliseren. Wanneer de ondergrond niet super glad is (glas, tegeltjes of bijv. metaal) is een primer niet nodig en de toplaag is al ingebouwd.

Ja hoor, dat kan prima. Ontvetten, lichtjes opschuren en schilderen maar. Ook geschikt voor buiten, alleen zijn er 3 weken nodig voor het uitharden in droog weer. Dat laatste wil nog wel eens een probleem zijn hier in Nederland.

Fusion Mineral Paint™ biedt een ongelooflijke dekking van 7 vierkante meter per pot (500 ml). 

Een tester bevat 37 ml verf (ongeveer 2 eetlapels) en is geschikt voor kleine items. Denk aan vaasjes, lijstjes of een kaars standaard. Het is handig een tester te hebben, mocht er toch een meubelstuk beschadigen. Bijstippen is dan eenvoudig en je ziet geen kleurverschil.

Voor de Fusion Mineral™ gebruik je een synthetische kwast of lakrollertje.

De kwasten direct na het verven reinigen met kwastenreiniger van Fusion of met lauw water en milde zeep. Wacht niet te lang anders wordt de kwast/roller hard door de coating.

De Fusion Mineral PainT heeft 21 dagen nodig om goed uit te harden. Daarna is het met water schoon te maken. Gebruiken kan eerder, maar houd er rekening mee dat het nog kwetsbaar is.

Mocht er in tussentijd toch een beschadiging ontstaan dan kan je de beschadigde plek eenvoudig aanstippen met de verf. Er ontstaat geen kleurverschil.

Fusion Mineral Paint kan op bijna iedere ondergrond gezet worden, behalve olie en gewaxte ondergronden.

Fusion mineral Paint™ kan naast meubelen ook op, 

 • Plastic 
 • Glas
 • Metaal 
 • Tegeltjes
 • Fineer
 • melamine
 • kurk
 • laminaat

MELAMINE, THERMOFOLIE OF LAMINAAT? Gladde ondergronden? Zet er dan eerst een laagje Utragrip op. Na 12 uur drogen kan de eerste laag verf erop gezet worden!

Alle kleuren uit de Little Collectie hebben het Noord Amerikaanse certificaat Toysafe. Voor Europa hebben we nog geen certificaat.

Het zijn prachtige vrolijke zachte kleuren die prima op ledikantjes en boxen gezet kunnen worden. 

Buitenmeubelen, potten en andere items kunnen zeker geverfd worden. Zorg dat de items eerst 14 dagen binnen hebben gestaan zodat ze goed droog zijn (hout). Met slecht weer, de geverfde items, zeker nog 3 weken binnen laten staan om het te beschermen tegen vocht.

Deze verf leent zich geweldig voor een muur. Op brengen met een rollertje en minstens 3 weken uit laten harden alvorens je hem afneemt met water. Bepaalde kleuren hebben n de 2 liter flessen waardoor je goedkoper een hele muur kan doen.

De verpakking is van hoogwaardige kwaliteit en de verf zal daarom niet uitdrogen of bederven. Wanneer het deksel goed gesloten blijft, kan je de verf tot 7 jaar bewaren. Leuk weetje: wist je dat alle verpakkingen met de hand gevuld en gelabeld worden?

Eenmaal geopende potten kan je van een huishoudfolie plastic voorzien. Zet deze over de geopende pot en draai dan de deksel erover dicht. Dit zorgt ervoor dat de deksel niet vastplakt en weer makkelijk te openen is.

Ja, met Fusion Mineral Paint™ kan je doorschuren. Omdat Fusion Mineral Paint™ zo sterk hecht en heel hard wordt, kan je beter direct gaan doorschuren zodra de verf droog is. Dagenlang wachten is dus niet aan te raden. Voor een lichte doorschuur look, raden wij schuurpapier nr. 320 of een vochtig doekje aan. Voor een wat groffe uitstraling, adviseren we om het blokje van bijenwas (beeswax) te gebruiken.

Breng de bijenwas aan op randjes, hoekjes, houtsnijwerk. Waar je de was aanbrengt, zal Fusion Mineral Paint™ niet goed hechten en subtiel loslaten. Verwijder de loslatende verf met een vochtig doekje of een fijn schuurpapiertje.

METALLICS

Voordat je gaat schilderen met de metallic kleur van je voorkeur, moet je een laag van een effen verfkleur schilderen die vergelijkbaar is, aangezien de metallics redelijk transparant zijn, dit zal helpen bij de dekking.

 • Pearl, Raw Silk als onderlaag. 
 • Champagne kleuren, Champlain. 
 • Copper,  Mustard of Tuscan Orange.  
 • Bronze, Lichen of Bedford. 
 • Brushed Steal, Little Lamb. 
 • Pale Gold,  Buttermilk Cream.
 • Gold, Buttermilk Cream
 • Silver, Sterling of Little Lamb

Zorg ervoor dat u eerst test om te zien of de resultaten u bevallen.

TOUGH COAT

Fusion Mineral Paint Tough Coat is een matte vernis voor tafelbladen, keukenkastjes en bijvoorbeeld stoelen. Dus alle oppervlakten die je dagelijks erg intensief gebruikt.

Tough Coat vergeelt niet en zorgt voor een extra bescherming tegen zeer intensief dagelijks gebruik. Gebruik voor donkere kleuren de Stain & Finishing Oil Naturel als afwerklaag. De Tough Coat laat snel een witte waas na mits niet goed dun opgebracht.

SFO: STAIN & FINISHING OIL

Stain & Finishing Oil Naturel (SFO)is een van onze sterkste beschermingsproducten. Het is geschikt voor over kaal hout of over Fusion Mineral Paint. In dat laatste geval gebruik je het om voor een extra slijtvaste laag te zorgen, als afwerking voor tafelbladen, keukenkastjes en vloeren. SFO breng je op met een kwast. Met een applicator pad of een pluisvrije doek veeg meteen je de overtollige weg. Uitgehard na 10 dagen. Dan is het duurzaam, krasvast en waterproof en dus afwasbaar.

WAT IS ULTRA GRIP?

Wil je een moeilijke ondergrond schilderen? Glas, laminaat, metaal, hoogglansvernis? Dankzij Ultra Grip zal Fusion ook hechten aan deze ondergronden. Gebruik: Ontvet de ondergrond en schuur het oppervlak snel even op. Breng één laag Ultra Grip aan. De vloeistof is melkachtig, maar droogt helder op. Wacht 12u alvorens verder te schilderen met Fusion