Hoe verf ik STOF?

Als je stoel een behandeling heeft gehad tegen vuil dan zit er een onzichtbaar vuilafstotend laagje op. Dit stoot ook de verf af. We raden je dan ook af om stoelen die een dergelijke behandeling hebben gehad, te verven. 

Stoffen stoel verven 

Met Annie Sloan Chalk Paint kun je goed een stoffen stoel verven. Het eindresultaat is wel afhankelijk van het type stof dat op de stoel zit. Is dat bijvoorbeeld polyester dan raden wij het af om de stoel te verven omdat polyester vezels de verf niet goed opnemen. Katoen daarentegen neemt de verf wel goed op. Heb je een menging van katoen en polyester, probeer dan altijd even een ‘onzichtbaar’ stukje uit. De ene katoen-polyester stof pakt beter dan de andere.  

Instructies stoffen stoel verven

1. Vul een plantenspuit met water en benevel het stoffen gedeelte

2. Verdun de verf met water. Daar bestaat geen vaste verhouding voor. De ene kleur heeft wat meer pigmenten dan de andere en is daardoor uit zichzelf wat dikker. Dan moet je dus iets meer water gebruiken. Belangrijk is dat de verf zo dun is dat het door de vezels van de stof wordt opgenomen. Is je verf te dik, dan wordt het een laag verf op de stof en dat is niet goed, want dan breekt het. Gebruik je ovale kwast.

3. Goed laten drogen, neem een dag de tijd.

4. De stof goed afschuren met fijn schuurpapier totdat de stof soepel en zacht aanvoelt.

5. Even schoonzuigen met een stofzuiger.

6 Spuit nogmaal de stof. Breng een nieuwe laag verdunde verf aan. Licht schuren, stofzuigen.

7. Herhaal deze stappen totdat de kleur goed dekt en je tevreden bent met de kleur. Eindig met licht schuren en weer even schoonzuigen met stofzuiger 

Afwerking

Wax hoeft niet, maar zorgt wel voor bescherming.  Gebruik hiervoor Clear Wax. Doe dat met je wax kwast, zodat je de wax goed kunt inwrijven. De stoel krijgt wel een meer leerachtige uitstraling. 

Als je de stoel niet afwerkt met wax, dan is de stoel kwetsbaarder voor vlekken. Maar… je behoudt wel meer de stof-uitstraling. 

Of je nou wel of niet de wax gebruikt, je kunt in beide gevallen de stoel gewoon gebruiken. 

Heeft je stoel een hoogpolige stof zoals Velours, werk dan niet af met wax. Dat wordt niet mooi. 

Let op: test altijd of de verf niet meer afgeeft door er met een witte doek overheen te gaan. Kleuren met veel pigment zoals rood en blauw blijven langer afgeven. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.