Hoe verf ik BUITEN?

Gebruik Chalk Paint ook buiten 

Ook buiten kun je lekker aan de slag met Annie Sloan Chalk Paint. Het hecht goed op baksteen, beton, terracotta en (geïmpregneerd) hout. Dus verf gerust je plantenpotten, tuinmeubilair, tuinhuis of sjabloneer je stoeptegels!

Bedenk wel dat Chalk Paint vooral bedoeld is voor decoratief gebruik en niet om je buitenspullen te beschermen. De verf heeft van zichzelf geen weerbestendige of beschermende eigenschappen. Chalk Paint zal zonder afwerking na verloop van tijd op een natuurlijke manier gaan verweren, wat overigens een prachtig rustiek effect geeft. Afhankelijk van de uitstraling die jij nastreeft kan het dus zijn, dat de verf af en toe een opfrisbeurtje nodig heeft. 

Annie Sloan Lacquer geeft bescherming

Wil je de verf wel beschermen, gebruik dan de nieuwe Annie Sloan Lacquer. Dat geeft een slijtvaste, beschermde werking (ook tegen UV-straling) en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Met deze Lacquer blijven de kleuren van je geverfde buitenspullen heel lang mooi.  

Bij voorwerpen die niet van hout zijn zoals kunststof plantenpotten of decoratie van metaal, kun je ook Annie Sloan Clear Wax gebruiken voor bescherming. Dat geldt ook voor houten, rieten of rotan meubelen die onder een afdak staan, dus wel buiten maar niet in weer en wind,  

Goed in de zon laten drogen

Als je voor buiten iets wilt verven waar al een laklaag op zit, schuurt het dan even licht op zodat de verf beter hecht. Als je het goed in de zon laat drogen en uitharden, kan het ook zonder afwerking heel wat regenbuien weerstaan. Als het oppervlak na het drogen afgeeft, neem dan met een vochtige doek het oppervlak even af.  Dus niet met een kletsnatte doek en heel hard wrijven.

We raden het niet aan om Chalk Paint te gebruiken op teakhout of andere olieachtige of geoliede houtsoorten, al wil het op echt verweerd teakhout vaak nog wel lukken. Als je twijfelt, gewoon eerst even uitproberen.  

Een paar algemene tips

  • Zorg dat de ondergrond kurkdroog is!
  • Niet over groene aanslag heen schilderen
  • Bij voorkeur laten drogen in de volle zon, dan ‘bakt’ de verf er goed in.  

Heb je nog niet eerder met onze verf gewerkt, maar lijkt het wel leuk? We leren je alle basisprincipes voor binnen en buiten in onze workshop Basistechnieken met Ann

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.